Gå til hovedinnhold

Administrere kontoer

Kontooversikten gir administratorer innsikt i alle brukerkontoer i organisasjonen. Her kan du administrere kontoer, se statistikk og utføre massehandlinger.

Oversikt​

I kontooversikten ser du en tabell med alle kontoer, sortert på navn. Klikk på en kolonneoverskrift, som Opprettet på, for å sortere annerledes. Tabellen viser:

KolonneBeskrivelse
UtvalgAvkrysningsboks for å velge kontoer for massehandlinger
NavnBrukerens visningsnavn
E-postBrukerens e-postadresse
TillatelserBrukerens rolle (Medarbeider, Admin, osv.)
Opprettet påDatoen kontoen ble opprettet
Siste innloggingDato for siste innlogging
ØkterAntall økter denne måneden (kun synlig når øktstatistikk er aktivert)
Gj.sn. varighetGjennomsnittlig øktvarighet (kun synlig når øktstatistikk er aktivert)
Kan logge innAngir om kontoen er aktiv
HandlingerMeny (⋮) med handlingene per konto; forblir synlig til høyre

Statistikk​

Klikk på diagram-knappen i verktøylinjen for å åpne en statistikkdialog. Den viser:

  • Medarbeidere med konto: Antall medarbeidere som har opprettet en konto
  • Medarbeidere logget inn denne måneden: Antall medarbeidere som har logget inn denne måneden

Hver statistikk viser også en prosentandel og en visuell indikator for rask vurdering.

Øktstatistikk​

Klikk på økt-knappen (klokkeikonet) i verktøylinjen for å aktivere øktstatistikk. Dette legger til to ekstra kolonner i tabellen og viser en oppsummering øverst:

Oppsummering​

Når øktstatistikk er aktivert, vises oppsummeringschips over tabellen:

  • Aktiv denne måneden: Antall kontoer som har hatt minst én økt denne måneden
  • Økter: Totalt antall økter for alle kontoer denne måneden
  • Gj.sn. varighet per økt: Gjennomsnittlig varighet av en økt på tvers av alle aktive kontoer

Ekstra kolonner​

KolonneBeskrivelse
ØkterAntall økter for denne kontoen i inneværende måned
Gj.sn. varighetGjennomsnittlig varighet per økt for denne kontoen

Klikk på økt-knappen igjen for å skjule de ekstra kolonnene.

Øktstatistikk og databaseoperasjoner

Innhenting av øktstatistikk krever ett databaseoppslag per konto. Med mange kontoer kan dette ta litt tid. Aktiver derfor øktstatistikk bare når du trenger denne informasjonen.

Handlinger per konto​

Via menyen (⋮) ved hver konto er følgende handlinger tilgjengelige:

  • Historikk: Se chatthistorikken for denne kontoen
  • Filer: Se filene til denne kontoen
  • Kopier database-ID: Kopier database-ID-en (kun for superadministratorer)
  • Tillatelser: Endre kontorettenes rolle
  • Innloggingsstatus: Aktiver eller deaktiver kontoen
  • Slett konto: Slett kontoen permanent
Slett konto

Når en konto slettes, blir også chatthistorikken og alle filer for den kontoen slettet permanent.

Massehandlinger​

Du kan velge flere kontoer samtidig ved å bruke avkrysningsboksene i første kolonne. Bruk avkrysningsboksen i overskriften for å velge alle synlige kontoer.

Slett flere samtidig​

Når kontoer er valgt, vises en slett-knapp i verktøylinjen. Etter bekreftelse slettes alle valgte kontoer og tilhørende data.

Eksporter til Excel​

Når kontoer er valgt, vises en eksport-knapp i verktøylinjen. Klikk på den for å eksportere de valgte kontoene til en Excel-fil.

Excel-filen inneholder følgende kolonner:

  • Navn
  • E-post
  • Rolle (Medarbeider, osv.)
  • Opprettet på
  • Siste innlogging
  • Kan logge inn (Ja/Nei)
Eksport for rapportering

Excel-eksporten er nyttig til rapporteringsformål, for eksempel for å lage en oversikt over inaktive kontoer.

Filtrering​

Bruk søkefeltet i verktøylinjen for å filtrere på navn, e-postadresse eller tillatelse. Filteret fungerer på alle synlige kolonner.

Se appen som medarbeider​

Administratorer og styreadministratorer kan midlertidig se appen fra en medarbeiders perspektiv. Dette er nyttig for å kontrollere hvilke funksjoner og menyalternativer som er tilgjengelige for medarbeidere, uten å trenge en egen konto.

Slik aktiverer du​

  1. Klikk på profilikonet øverst til høyre i verktøylinjen
  2. Gå til Profil
  3. Klikk på fanen Rollesvisning
  4. Slå på bryteren Se som medarbeider

Hva som endres​

Når rollesvisningen er aktiv:

  • Vises en rød "Som medarbeider"-etikett i verktøylinjen, ved siden av miljønavnet
  • Er menyalternativer som bare gjelder administratorer (for eksempel administrasjonsmiljøet) skjult
  • Ser appen akkurat ut som den gjør for en medarbeider

Slik deaktiverer du​

Klikk på "Som medarbeider"-etiketten i verktøylinjen, eller slå av bryteren i fanen Rollesvisning.

Send tilbakestillingslenke​

Kontoer → Handlinger → Send tilbakestillingslenke

Administratorer kan sende en passordlenke til den lagrede e-postadressen for en konto. Brukeren angir selv passordet via e-posten. Handlingen er ikke tilgjengelig for anonyme eller deaktivere kontoer og kontoer uten e-postadresse.